TryBike springcyklar

Trybike 3 hjul konverteras enkelt till balanscykel

Det holländska märket Trybike har tagit fram en smart lösning på barncykel. Deras springcykel med 3 hjul kan konverteras till balanscykel på 2 hjul.

Tricycle med sina tre hjul kan börja användas redan från 1,5 års ålder som en trehjuling, fast utan trampor. När barnet är moget för mer balansträning kan man montera bort bakaxeln och sätta ett av bakhjulen centralt på bakstycket så det blir en Trybike bicycle.

Populärt inom TryBike springcyklar

Vintage Trybike Steel

Trybike balanscykel, byta 3 hjul till 2 hjul

Trybike Steel är tillverkad i stål som målats i vintage färger som grå, grön, rosa, blå, röd eller vit. Sitsen på cykeln är brun och handtagen likaså. Framhjulet går att ställa in på två olika höjder och man kan justera sadelns höjd.

Det går att använda Trybike balanscykel från 2 års ålder ända upp till 6 år. Hjulen är luftfyllda och pumpas med cykelpump för bilventil (Schräder).

Video och manual för Trybike

Som vi redan nämnt är det väldigt enkelt att omvandla cykeln från 3-hjuling till balanscykel men det följer såklart med en en manual när man köper. Dessutom finns det tillgång till bra videoinstruktioner på Youtube. Här är ett klipp från Pim Coopmans.

I klippet är det Trybikes barncykel i trä som används men man gör på samma sätt med Trybike Steel.