Cykelhjälmar till barn

En cykelhjälm till barn är en billig försäkring mot allvarliga hjärnskador ifall barnet skulle ramla. Det är viktigt för alla men kanske ännu viktigare för små barn som just håller på att lära sig cykla. Oavsett om det är på en springcykel eller en traditionell cykel med trampor och stödhjul eller pinne.

Att själv föregå med gott exempel är ju bra och då bära cykelhjälm för vuxna. Det kan också vara lockande för barnet ifall cykelhjälmen ser extra fin ut och det finns många modeller att välja på. Vi har plockat ut allt från vanliga småbarnshjälmar som liknar vuxenhjälmar men också hjälmmodeller som har coola mönster, söta detaljer och tuff dekor.

Populära barncykelhjälmar

Översikten med bilder och priser kommer från nätbutiker som säljer uteleksaker online. Utbudet du ser är modeller som finns att köpa nu under 2023. Först följer 4 st av de som andra klickat mest på och därefter en blandning av andra förslag på barnhjälmar för cykling.

 • Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse Blå Blå

  Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse Blå Blå
  Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse är en cykelhjälm av hög kvalité med ett fint motiv av världens starkaste björn Bamse! Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse uppfyller standarden EN1080 (godkända cykelhjälmar för barn under 7 år). Den justerbara ringen inuti gör att man får en optimal passform på huvudet och slipper trixa med kuddarna inuti som oftast försvinner. Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse är mycket lätt och väger endast 180 gram. Hjälmen är testad och godkänd för sneda islag av KTH. Hjälmen har rattjustering och grönt spänne som automatiskt löser ut vid en viss belastning.
 • Volare - Skate Helmet - No Limits

  Volare - Skate Helmet - No Limits
  Den här häftiga hjälmen passar lika bra till det skateande, scooteråkande, inlinesåkande eller cyklande barnet! Hjälmen har en lätt vikt och är fodrad på insidan, vilket gör den mycket bekväm att använda. Den är gokänd enligt europas säkerhetsstandard.
 • Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar

  Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar
  Barn nuförtiden. De älskar att cykla, ibland på ett obetänksamt sätt, och de har fler stigar, cykelparker och andra roliga platser att ge sig på. Bell har tagit fram Sidetrack-hjälmen för att hänga med. Den har samma stil som mountainbikehjälmen Stoker för vuxna och har en dubbel funktion då den både ser tuff ut och har mer täckning i bak på huvudet än traditionella barnhjälmar. Förutom att den går ner längre i nacken har den även försetts med Bells lättanvända ErgoDial-passformssystem och ett visir för en komplett look.
 • Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse Svart

  Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse Svart
  Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse är en cykelhjälm av hög kvalité med ett fint motiv! Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse uppfyller standarden EN1080 (godkända cykelhjälmar för barn under 7 år). Den justerbara ringen inuti gör att man får en optimal passform på huvudet och slipper trixa med kuddarna inuti som oftast försvinner. Nordic Hoj Cykelhjälm Bamse är mycket lätt och väger endast 180 gram. Hjälmen är testad och godkänd för sneda islag av KTH. Hjälmen har rattjustering och grönt spänne som automatiskt löser ut vid en viss belastning.

Fler tips på cykelhjälmar

 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED royal lila

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED royal lila
  Produktdetaljer: Storlek: M In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet genom reflektorer Skydd av nedre kanten: Ytterligare yttre skal skyddar hjälmens nedre kant från yttre påverkan. Mått och vikt: Huvudets omkrets: 50-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • Helmet Play + with MIPS

  Helmet Play + with MIPS
  Med en hjälm på huvudet kan ditt barn leka, åka bräda och cykla utan att du behöver oroa dig för skador mot huvudet. STIGA Play + är en säker, bekväm hjälm med MIPS som är framtagen för aktiva&hellip:
 • STOY Hjälm Med Öron Militärgrön 24 mån - 6 år

  STOY Hjälm Med Öron Militärgrön 24 mån - 6 år
 • STOY Hjälm Svart 3 - 6 år

  STOY Hjälm Svart 3 - 6 år
 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED royal blue

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED royal blue
  Produktdetaljer: Storlek: M In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet genom reflektorer Skydd av nedre kanten: Ytterligare yttre skal skyddar hjälmens nedre kant från yttre påverkan. Mått och vikt: Huvudets omkrets: 50-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • ABUS Cykelhjälm YOUDROP FF salvia grön-S

  ABUS Cykelhjälm YOUDROP FF salvia grön-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Säkerställer en säker entré till Mountain bikesport Den heltäckande hjälmen med avtagbart hakstöd håller barn och tonåringar säkra på tuffa stigar eller avslappnade turer. In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Avtagbar hakbygel: lätt och intuitiv att använda mekanismen Mycket god ventilation tack vare 9 luftintag och 5 luftuttag som är kopplade till flödeskanaler. Zoom Ace MTB: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem för att passa huvudets omkrets. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet skapar utrymme för pigtails. Hög synlighet tack vare ljusa reflektorer med stor yta och särskilt hög retroreflekterande effekt. Skummade flugnät: omfattande skydd mot insekter Avtagbart visir i framkanten Paraplyets kardborreknäppning så att paraplyet flyger iväg vid ett fall och nacken skyddas bättre vid en eventuell kollision. Avtagbara och handtvättbara kuddar för maximal komfort Sydd band för en bekväm passform Mått och skötsel: Huvudets omkrets: 48-55 cm Vikt: 0,43 kg Skötselinstruktioner: Handtvätt
 • Helmet Play Black

  Helmet Play Black
  Play är en småbarnshjälm som passar för alla sorters lek, från cykling och inlinesåkning till pulkaåkning och sparkcykelturer. En sportig, praktisk hjälm som sitter bekvämt på barnets huvud och&hellip:
 • STOY Hjälm Persikofärgad 3 - 6 år

  STOY Hjälm Persikofärgad 3 - 6 år
 • HUDORA® Skateboardhjälm, strl. 56-60, grön

  HUDORA® Skateboardhjälm, strl. 56-60, grön
  Detaljer: Färg: grön Från 4 år.
 • MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar

  MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar
  MET:s juniorhjälmar har tagits fram enligt specifikationer som är lika strikta som de för vuxenprodukterna. Dessutom är de särskilt anpassade för att möta behoven hos barn när det gäller både skydd och stil. Crackerjack är inget undantag. Den har en intelligent formgjuten konstruktion, inbyggt LED-lyse i fästsystemet där bak, insektsnät, löstagbart visir samt ett anti-nyp-spänne i hakremmen. Både formen och de specifika egenskaperna gör den här hjälmen till själva sinnebilden av vitalitet och säkerhet. Passformen kan justeras från huvudstorlekar på 52 till 57 cm så att hjälmen kan göras större i takt med att barnet växer. Konstruktion Materialen har olika densitet beroende på varje modells egenskaper. Storleksjusterare/strong> SAFE-T e-TWIST-funktionen med LED-lyse (vilket är enkelt att få igång) är integrerad i den centrala snurrmekanismen. Löstagbart visir Skyddar ansiktet, och särskilt ögonen, mot grenar, sol, regn eller lerstänk. Hakrem Anti-nyp-spännet är designat för att förhindra att ditt barn kläms, även om hjälmen spänns åt lite klumpigt. Sidledsjusterare: Tight passform - det är en barnlek att placera dem korrekt och sedan låsa dem i den valda positionen. Komfort Den invändiga vadderingen består av icke-allergiframkallande skum. Kan handtvättas. Insektsnätet förhindrar att det kommer in småkryp i hjälmen genom ventilationsöppningarna där fram. Se till att synas! De reflekterande dekalerna ser till att ditt barn syns för fordon som kommer bakifrån när ni cyklar på natten eller i tunnlar.
 • ABUS Cykelhjälm SKURB KID glänsande grön-S

  ABUS Cykelhjälm SKURB KID glänsande grön-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Zoom Ace Kids: finjusterbart, höj- och sänkbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul för individuell passform Hjälmen lämpar sig väl för pigtailbärare - det höj- och sänkbara justeringssystemet på bakhuvudet ger plats för pigtails Storleksjustering via en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och handtvättbar stoppning för maximal komfort. Sydd bandrem för bekväm passform Skyddar små upptäcktsresenärer på ett tillförlitligt sätt Överbryggar klyftan mellan snygg skatehjälm och robust huvudskydd För barn som letar efter en avslappnad cykelhjälm i skaterstil Style Mått och vikt: Huvudomkrets: 45-50 cm Vikt: 0,24 kg
 • Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar

  Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar
  Barn nuförtiden. De älskar att cykla, ibland på ett obetänksamt sätt, och de har fler stigar, cykelparker och andra roliga platser att ge sig på. Bell har tagit fram Sidetrack-hjälmen för att hänga med. Den har samma stil som mountainbikehjälmen Stoker för vuxna och har en dubbel funktion då den både ser tuff ut och har mer täckning i bak på huvudet än traditionella barnhjälmar. Förutom att den går ner längre i nacken har den även försetts med Bells lättanvända ErgoDial-passformssystem och ett visir för en komplett look.
 • Nordic Hoj - Bamse Cykelhjälm 49-55 Cm Blå

  Nordic Hoj - Bamse Cykelhjälm 49-55 Cm Blå
 • BABY born Cykelhjälm

  BABY born Cykelhjälm
  BABY born Cykelhjälm - BABY born® är redo för en trevlig och säker cykeltur tack vare den snygga cykelhjälmen. Passar perfekt till BABY born® Fun Bike. Till 43 cm BABY born® docka.
 • ABUS Cykelhjälm YOUDROP FF krita grå-S

  ABUS Cykelhjälm YOUDROP FF krita grå-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Säkerställer en säker entré till Mountain bikesport Den heltäckande hjälmen med avtagbart hakstöd håller barn och tonåringar säkra på tuffa stigar eller avslappnade turer. In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Avtagbar hakbygel: lätt och intuitiv att använda mekanismen Mycket god ventilation tack vare 9 luftintag och 5 luftuttag som är kopplade till flödeskanaler. Zoom Ace MTB: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem för att passa huvudets omkrets. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet skapar utrymme för pigtails. Hög synlighet tack vare ljusa reflektorer med stor yta och särskilt hög retroreflekterande effekt. Skummade flugnät: omfattande skydd mot insekter Avtagbart visir i framkanten Paraplyets kardborreknäppning så att paraplyet flyger iväg vid ett fall och nacken skyddas bättre vid en eventuell kollision. Avtagbara och handtvättbara kuddar för maximal komfort Sydd band för en bekväm passform Mått och skötsel: Huvudets omkrets: 48-55 cm Vikt: 0,43 kg Skötselinstruktioner: Handtvätt
 • Helmet Play Blue

  Helmet Play Blue
  Play är en småbarnshjälm som passar för alla sorters lek, från cykling och inlinesåkning till pulkaåkning och sparkcykelturer. En sportig, praktisk hjälm som sitter bekvämt på barnets huvud och&hellip:
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm grönt

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm grönt
  Produktdetaljer: Ålder: från 3 till 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Slagtålig utsida och stötdämpande insida Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 8 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 48-52 cm Vikt: 0,27 kg
 • Nordic Hoj - Skatehjälm 51–55 Cm Vit

  Nordic Hoj - Skatehjälm 51–55 Cm Vit
 • STOY Hjälm Vit 3 - 6 år

  STOY Hjälm Vit 3 - 6 år
 • dhb R2.0 Cykelhjälm - Junior - Hjälmar

  dhb R2.0 Cykelhjälm - Junior - Hjälmar
  Uppfyll små cykeldrömmar. Det här är en juniorversion av dhb:s R2.0-hjälm i vuxenstorlek, som skyddar ditt barns huvud när de behöver det som mest. När det gäller hjälmar handlar komfort även om att vara skyddad. Hjälmen har en formgjutet, hårt polykarbonatskal och en stötdämpande foder av EPS-skum. Genom att kombinera dessa två lager hålls vikten till ett minimum och gör det möjligt att använda ventiler. Hjälmen är konstruerad för att täcka hela huvudet istället för att sitta ovanpå, och har en justerratt som ger en anpassad passform för komfort hela dagen. Hjälmen har Coolmax™-vaddering som går att ta loss samt en hakrem som ger extra komfort. De gör det också enkelt att ta hand om och tvätta hjälmen. R2.0 finns i fyra spännande färger och är den perfekta hjälmen för den första upplevelsen av livet på två hjul.
 • MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar

  MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar
  MET:s juniorhjälmar har tagits fram enligt specifikationer som är lika strikta som de för vuxenprodukterna. Dessutom är de särskilt anpassade för att möta behoven hos barn när det gäller både skydd och stil. Crackerjack är inget undantag. Den har en intelligent formgjuten konstruktion, inbyggt LED-lyse i fästsystemet där bak, insektsnät, löstagbart visir samt ett anti-nyp-spänne i hakremmen. Både formen och de specifika egenskaperna gör den här hjälmen till själva sinnebilden av vitalitet och säkerhet. Passformen kan justeras från huvudstorlekar på 52 till 57 cm så att hjälmen kan göras större i takt med att barnet växer. Konstruktion Materialen har olika densitet beroende på varje modells egenskaper. Storleksjusterare/strong> SAFE-T e-TWIST-funktionen med LED-lyse (vilket är enkelt att få igång) är integrerad i den centrala snurrmekanismen. Löstagbart visir Skyddar ansiktet, och särskilt ögonen, mot grenar, sol, regn eller lerstänk. Hakrem Anti-nyp-spännet är designat för att förhindra att ditt barn kläms, även om hjälmen spänns åt lite klumpigt. Sidledsjusterare: Tight passform - det är en barnlek att placera dem korrekt och sedan låsa dem i den valda positionen. Komfort Den invändiga vadderingen består av icke-allergiframkallande skum. Kan handtvättas. Insektsnätet förhindrar att det kommer in småkryp i hjälmen genom ventilationsöppningarna där fram. Se till att synas! De reflekterande dekalerna ser till att ditt barn syns för fordon som kommer bakifrån när ni cyklar på natten eller i tunnlar.
 • Affenzahn Cykelhjälm Panther

  Affenzahn Cykelhjälm Panther
  Produktdetaljer: Ålder: från 5 år Säker och stabil Stötarna absorberas för att skydda huvudet vid en kollision. Magnetisk stängning enkel att använda - hjälper till att stänga och öppna med lätthet Unik Design Mångsidig: oavsett om du cyklar, åker Scoot eller åker skridskor - den färgglada hjälmen är den perfekta följeslagaren. Mått och vikt: Mått (längd x bredd x höjd): 19 x 13,5 x 23 cm Storlek: S Vikt: 0,25 kg Material och skötsel: Material: plast Skötselinstruktioner: Inre stoppning är avtagbar och tvättbar (handtvätt). Ingår i leveransen: 1 Affenzahn Panther S cykelhjälm
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm vit

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm vit
  Produktdetaljer: Ålder: från 3 till 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Slagtålig utsida och stötdämpande insida Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 8 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 48-52 cm Vikt: 0,27 kg
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm blå

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek XS 48-52 cm blå
  Produktdetaljer: Ålder: från 3 till 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Slagtålig utsida och stötdämpande insida Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 8 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 48-52 cm Vikt: 0,27 kg
 • ABUS Cykelhjälm SKURB KID green jungle-S

  ABUS Cykelhjälm SKURB KID green jungle-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Zoom Ace Kids: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul för individuell passform. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet ger plats för pigtails. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och handtvättbar stoppning för maximal komfort Sydd band för en bekväm passform Skyddar små upptäcktsresande på ett tillförlitligt sätt Överbryggar gapet mellan snygg skatehjälm och robust huvudskydd För barn som letar efter en avslappnad cykelhjälm i skaterstil Style Mått och vikt: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,24 kg
 • Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar

  Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar
  Barn nuförtiden. De älskar att cykla, ibland på ett obetänksamt sätt, och de har fler stigar, cykelparker och andra roliga platser att ge sig på. Bell har tagit fram Sidetrack-hjälmen för att hänga med. Den har samma stil som mountainbikehjälmen Stoker för vuxna och har en dubbel funktion då den både ser tuff ut och har mer täckning i bak på huvudet än traditionella barnhjälmar. Förutom att den går ner längre i nacken har den även försetts med Bells lättanvända ErgoDial-passformssystem och ett visir för en komplett look.
 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 glänsande orange -S

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 glänsande orange -S
  Produktdetaljer: Storlek: S In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet tack vare reflektorer Den populära barnhjälmen följer med barnen på deras första försök att cykla - oavsett om det är på en löparcykel, en trehjuling eller deras första egna cykel. Den djupa passformen och visiret ger extra skydd för barnets huvud. Mått och material: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,22 kg Material: EPS
 • dhb R2.0 Cykelhjälm - Junior - Hjälmar

  dhb R2.0 Cykelhjälm - Junior - Hjälmar
  Uppfyll små cykeldrömmar. Det här är en juniorversion av dhb:s R2.0-hjälm i vuxenstorlek, som skyddar ditt barns huvud när de behöver det som mest. När det gäller hjälmar handlar komfort även om att vara skyddad. Hjälmen har en formgjutet, hårt polykarbonatskal och en stötdämpande foder av EPS-skum. Genom att kombinera dessa två lager hålls vikten till ett minimum och gör det möjligt att använda ventiler. Hjälmen är konstruerad för att täcka hela huvudet istället för att sitta ovanpå, och har en justerratt som ger en anpassad passform för komfort hela dagen. Hjälmen har Coolmax™-vaddering som går att ta loss samt en hakrem som ger extra komfort. De gör det också enkelt att ta hand om och tvätta hjälmen. R2.0 finns i fyra spännande färger och är den perfekta hjälmen för den första upplevelsen av livet på två hjul.
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm lila

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm lila
  Produktdetaljer: Ålder: från 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Stötbeständig på utsidan och stötdämpande på insidan Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets. Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 15 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 52-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • Nordic Hoj - Skatehjälm 51–55 Cm Blå

  Nordic Hoj - Skatehjälm 51–55 Cm Blå
 • STOY Hjälm Dusty Yellow 24 mån - 6 år

  STOY Hjälm Dusty Yellow 24 mån - 6 år
 • STOY Hjälm Röd 24 mån - 6 år

  STOY Hjälm Röd 24 mån - 6 år
 • Razor - Razor Urban X Hjälm 58-61 Cm

  Razor - Razor Urban X Hjälm 58-61 Cm
  Var säker och snygg med den här häftiga Razor hjälmen! Hjälmens storlek kan justeras och den ska användas när man åker skateboard, rullskridskor, cykel och sparkcykel. Justerbar storlek: 58-61 cm
 • STOY Hjälm Candy Pink 24 mån - 6 år

  STOY Hjälm Candy Pink 24 mån - 6 år
 • STOY Hjälm Päronfärgad 3 - 6 år

  STOY Hjälm Päronfärgad 3 - 6 år
 • STOY Hjälm Militärgrön 3 - 6 år

  STOY Hjälm Militärgrön 3 - 6 år
 • ABUS Cykelhjälm SKURB KID glänsande rosa-S

  ABUS Cykelhjälm SKURB KID glänsande rosa-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Zoom Ace Kids: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul för individuell passform. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet ger plats för pigtails. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och handtvättbar stoppning för maximal komfort Sydd band för en bekväm passform Skyddar små upptäcktsresande på ett tillförlitligt sätt Överbryggar gapet mellan snygg skatehjälm och robust huvudskydd För barn som letar efter en avslappnad cykelhjälm i skaterstil Style Mått och vikt: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,24 kg
 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 glänsande röd-S

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 glänsande röd-S
  Produktdetaljer: Storlek: S In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet tack vare reflektorer Den populära barnhjälmen följer med barnen på deras första försök att cykla - oavsett om det är på en löparcykel, en trehjuling eller deras första egna cykel. Den djupa passformen och visiret ger extra skydd för barnets huvud. Mått och material: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,22 kg Material: EPS
 • Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar

  Bell Sidetrack Hjälm - Junior - Hjälmar
  Den här hjälmen är utformad för barn på 5 år och uppåt. Den har Bells allmountain-form med utökad täckning i bak på huvudet - lite som på Stoker-hjälmen för vuxna - i ett mindre paket för de små mountainbikeåkarna. Actionstilen blir komplett med det tuffa visiret och får unga cyklister att känna sig motiverade till att ge sig ut med cykeln. Det bekväma, säkra ErgoDial-passformssystemet gör det snabbt och enkelt att få igång de små.
 • Helmet Play Pink

  Helmet Play Pink
  Play är en småbarnshjälm som passar för alla sorters lek, från cykling och inlinesåkning till pulkaåkning och sparkcykelturer. En sportig, praktisk hjälm som sitter bekvämt på barnets huvud och&hellip:
 • ABUS YOUDROP ikon cykelhjälm gul-S

  ABUS YOUDROP ikon cykelhjälm gul-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Oavsett om det är offroad eller på väg till skolan: YouDrop är ett måste för alla juniorcyklister Mountain En hjälm som du kan lita på: YouDrop skyddar barn och tonåringar på äventyrliga stigar och på alla turer i vardagen. Den proffsiga looken ser cool ut och skyddar utan att kompromissa modern e och den stabila Design påminner om Mountain cykelhjälmar. In-Mold för en hållbar anslutning av det yttre skalet till det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Mycket god ventilation tack vare 6 luftintag och 5 luftuttag som är anslutna till flödeskanaler. Zoom Ace MTB: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem för anpassning till huvudets omkrets. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet skapar utrymme för pigtails. Större synlighet tack vare reflektor med retro-reflekterande effekt Avtagbart visir i framkanten Paraplyet fästs med kardborreband (krok och slinga) så att paraplyet flyger iväg vid ett fall och nacken skyddas bättre vid en eventuell kollision. Avtagbara och handtvättbara kuddar för maximal komfort En hjälm som övertygar med proffsfunktioner och sin lätthet Design Mått och vikt: Huvudets omkrets: 48-55 cm Vikt: 0,31 kg Material och skötsel: Material: EPS Skötselinstruktioner: Handtvätt
 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED glänsande vit-M

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 ACE LED glänsande vit-M
  Produktdetaljer: Storlek: M In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet genom reflektorer Skydd av nedre kanten: Ytterligare yttre skal skyddar hjälmens nedre kant från yttre påverkan. Mått och vikt: Huvudets omkrets: 50-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar

  MET Crackerjack Hjälm - Hjälmar
  MET:s juniorhjälmar har tagits fram enligt specifikationer som är lika strikta som de för vuxenprodukterna. Dessutom är de särskilt anpassade för att möta behoven hos barn när det gäller både skydd och stil. Crackerjack är inget undantag. Den har en intelligent formgjuten konstruktion, inbyggt LED-lyse i fästsystemet där bak, insektsnät, löstagbart visir samt ett anti-nyp-spänne i hakremmen. Både formen och de specifika egenskaperna gör den här hjälmen till själva sinnebilden av vitalitet och säkerhet. Passformen kan justeras från huvudstorlekar på 52 till 57 cm så att hjälmen kan göras större i takt med att barnet växer. Konstruktion Materialen har olika densitet beroende på varje modells egenskaper. Storleksjusterare/strong> SAFE-T e-TWIST-funktionen med LED-lyse (vilket är enkelt att få igång) är integrerad i den centrala snurrmekanismen. Löstagbart visir Skyddar ansiktet, och särskilt ögonen, mot grenar, sol, regn eller lerstänk. Hakrem Anti-nyp-spännet är designat för att förhindra att ditt barn kläms, även om hjälmen spänns åt lite klumpigt. Sidledsjusterare: Tight passform - det är en barnlek att placera dem korrekt och sedan låsa dem i den valda positionen. Komfort Den invändiga vadderingen består av icke-allergiframkallande skum. Kan handtvättas. Insektsnätet förhindrar att det kommer in småkryp i hjälmen genom ventilationsöppningarna där fram. Se till att synas! De reflekterande dekalerna ser till att ditt barn syns för fordon som kommer bakifrån när ni cyklar på natten eller i tunnlar.
 • STOY Leopardmönstrad Hjälm Beige 24+ mån

  STOY Leopardmönstrad Hjälm Beige 24+ mån
 • ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 LED grå space -S

  ABUS Cykelhjälm SMILE Y 3.0 LED grå space -S
  Produktdetaljer: Storlek: S In-Mold för ett hållbart band mellan det yttre skalet och det stötdämpande hjälmmaterialet (EPS). Hjälmen sträcker sig in i tinning- och nackområdet för bättre skydd runtomkring Höjdjusterbart justeringssystem med hästsvanskompatibilitet för ryttare med längre hår. Integrerad 180⁰ synlig USB LED-strålkastare för laddning. aden Zoom Ace Kids - höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul på baksidan av huvudet. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och tvättbar stoppning för maximal komfort Integrerat flugnät Passiv säkerhet genom reflektorer Mått och material: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,23 kg Material: EPS
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm grönt

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm grönt
  Produktdetaljer: Ålder: från 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Stötbeständig på utsidan och stötdämpande på insidan Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets. Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 15 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 52-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm röd

  PROMETHEUS BICYCLES ® Cykelhjälm storlek S 52-55 cm röd
  Produktdetaljer: Ålder: från 6 år Hög slitkomfort och maximal säkerhet med en konstruktion med hårt skal Stötbeständig på utsidan och stötdämpande på insidan Steglös storleksjustering med den roterande ringen Individuell anpassning av cykelhjälmen till huvudets omkrets. Remmarna är tillverkade av det bästa och hudvänliga materialet. Tack vare funktionerna sitter hjälmen stadigt på huvudet och är alltid i rätt läge. Air-Vent-ventilationssystemet med 15 ventilationsöppningar ger optimal ventilation Innerkuddarna kan enkelt tas bort och tvättas TÜV-Rheinland-certifierad Mått och vikt: Huvudets omkrets: 52-55 cm Vikt: 0,25 kg
 • ABUS Cykelhjälm SKURB KID mid night blue-S

  ABUS Cykelhjälm SKURB KID mid night blue-S
  Produktdetaljer: Storlek: S Zoom Ace Kids: finjusterbart, höjdjusterbart justeringssystem med halkfritt justeringshjul för individuell passform. Hjälmen är väl lämpad för bärare av pigtails - det höj- och sänkbara justeringssystemet i bakhuvudet ger plats för pigtails. Storleksjustering med hjälp av en ring av robust och flexibel plast för optimal stabilitet och anpassningsförmåga. Utmärkt ventilation med 4 luftintag och 4 luftutsläpp Avtagbar och handtvättbar stoppning för maximal komfort Sydd band för en bekväm passform Skyddar små upptäcktsresande på ett tillförlitligt sätt Överbryggar gapet mellan snygg skatehjälm och robust huvudskydd För barn som letar efter en avslappnad cykelhjälm i skaterstil Style Mått och vikt: Huvudets omkrets: 45-50 cm Vikt: 0,24 kg

MIPS rotationsskydd

MIPS är en förkortning av engelskans multi-directional impact system och är en teknologi som fungerar som ett extra skal i hjälmar. Vid rotationsvåld och sneda islag fördelas kraften så att påverkan på skallen blir upp till 40% lägre.

I tester har MIPS-teknologin överlägset bättre resultat än traditionella hjälmar för allt från cykel och alpin skidåkning till ridning.

Teknologin som kallas för MIPS ägs av ett svenskt börsnoterat bolag där bland annat Pernilla Wiberg sitter i styrelsen. Företaget har växt mycket de senaste åren och blivit en stor spelare internationellt.

Grönt spänne på cykelhjälm för barn

En annan viktig aspekt när man köper cykelhjälmar till just barn är det gröna spännet. Det infördes för över 25 år sen för att undvika kvävningsolyckor som man sett kopplas till bärandet av cykelhjälm på lekplatser.

Det gröna hakspännet är konstruerat att lösa ut när kraften blir för stor och funkar för alla barn över 10 kg. I praktiken ska det alltså lösa ut om barnet blir hängandes i en gren, gunga eller lekställning.

blå cykelhjälm, barn, cyklar

Vad visar tester av cykelhjälmar?

För att en cykelhjälm ska godkännas måste den uppfylla många olika kriterier i reglerade tester. Syftet med testerna är att säkerställa så att hjälmen kan stå emot det våld som uppstår mot huvudet i en olycka.

En bra hjälm ska kunna klara både raka och sneda slag mot huvudet. Statistiken säger att det är rotationsvåld som är vanligast vid cykelolyckor och ger upphov till hjärnskakning.

Genom att använda cykelhjälm kan minst 60% av alla huvudskador undvikas. Skulle alla dessutom ha bättre cykelhjälmar som har rotationsskydd kan ännu fler klara sig från skador på huvudet och hjärnan.

Försäkringsbolaget Folksam gör årligen tester av cykelhjälmar. De inkluderar endast hjälmar som har godkänts enligt de europeiska kraven för CE-märkning. Tyvärr visar Folksams tester att den märkningen inte är tillräcklig och att det skiljer mycket mellan olika barnhjälmar.

När de testade barncykelhjälmar 2019 var det bara 2 av 7 som fick Folksams märking "Bra val". Hjälmarna som fick bäst i test var Tec Boo och Tec Lelle, som båda har grönt spänne och MIPS rotationsskydd. Prismässigt ligger de i övre klassen och stärker uttrycket "man får vad man betalar för".

Läs mer: http://mediaarkivet.nu/Sites/A/Folksam+Mediaarkiv/4541?encoding=UTF-8

Nu testade Folksam endast 7 olika hjälmar och utbudet är ju mycket större än så. Det vi kan ta med oss är att det är viktigt att cykelhjälmen har MIPS och för barn att den har grönt spänne.

Barncykelhjälmar med både MIPS och grönt spänne

» Stiga Play+ cykelhjälm

Hjälmstorlekar för barn

Förutom att välja rätt modell ska man också se till att storleken på hjälmen är rätt för barnets huvud. Börja då med att mäta ditt barns huvudomfång, omkrets, där huvudet är som bredast. Använd ett måttband eller ett snöre, som du sedan mäter mot en linjal eller måttstock.

Hjälmars storlek anges i centimeter och brukar kunna vara i intervaller om cirka 8 cm. För barn 0-3 år kan en hjälm i storlek 44-52 cm passa bra. Storleken brukar man kunna reglera med en ratt baktill. För 2-7 år är 46-57 cm ett storleksintervall som brukar passa.

Cykelhjälmslag i Sverige

I Sverige har vi en lag som säger att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda cykelhjälm. Det gäller om de själva cyklar eller om de blir skjutsade på någon annans cykel. Polisen har rätt att stoppa cyklister som bryter mot lagen. Däremot delas det inte ut några böter till minderåriga men en person som är över 15 år och skjutsar ett barn utan hjälm kan bötfällas.

Räknas springcykeln som lekfordon eller cykel?

Lekfordon som inte kan eller får köras över 6 km/tim räknas som lekfordon. Springcykeln anses vara likvärdigt med en sparkcykel och såna hör till gruppen lekfordon. Det råder därför inget hjälmtvång enligt lagens mening på barn som använder springcykel (balanscykel). Springcyklister räknas som gående i trafiken.

Men lagen och skallskador har egentligen inte med varandra direkt att göra. Att bära cykelhjälm bör vara själklart ur egenskydds synpunkt så allvarliga skador från olycksfall kan undvikas.

ilead